Theorie Opleiding

De theoretische examens worden afgenomen door het CBR. Alvorens toegelaten te worden tot de examens moet een toelatingsbewijs worden aangevraagd. Dit formulier dient ondertekend te worden door een erkende vliegopleiding waarbij je de theorie opleiding hebt gevolgd.

Hoe vlot je de vakken haalt is helemaal afhankelijk van je eigen aanleg hiervoor, de één studeert nu eenmaal wat makkelijker dan de ander. Wel worden de examens door de meeste vliegers als best pittig ervaren. Met een beetje discipline is het echter goed te doen door zelfstudie. Wel moet je binnen achttien maanden na het halen van je eerste examen alle vakken hebben afgerond.

Bij voldoende animo kunnen er theorie avonden binnen de club worden georganiseerd om aspirant-vliegers klaar te stomen voor de examens. Vlotte leerlingen kunnen binnen tien uur vliegen solo zijn: je mag dan als enige aan boord een vliegtuig besturen, er blijft een instructeur op de grond met je meekijken (en assisteert je indien nodig via de radio).

Natuurlijk is dit fantastisch, je kunt een vliegtuig besturen! Maar voordat je solo mag gaan moet je eerst wel medisch zijn goedgekeurd. Er zijn diverse aero medische instanties in Nederland die deze keuringen uitvoeren. Wij hebben voor u een lijst beschikbaar met alle medisch keuringsinstanties in binnen- en buitenland.

Maak vlug een afspraak!

Vakken

De 7 vakken waarin examen gedaan moet worden zijn:

  • Air Law & Operational Procedures
  • Navigation
  • Flight Performance and Planning
  • Aircraft General Knowledge & Principles of Flight
  • Meteorology
  • Human Performance & Limitations
  • Communications

Deze vakken worden in het Nederlands afgenomen. Ook de benodigde literatuur is in het Nederlands beschikbaar.